IDEAAL GELEGEN NABIJ HET HISTORISCHE CENTRUM VAN DELFT 

1221 is gelegen aan de rand van het centrum van Delft, op de hoek van de Abtswoudseweg en de Engelsestraat. U woont dichtbij alles wat het leven mooi maakt. Van de rijke stadshistorie tot het sociale karakter van de wijk. En dat allemaal met uw rustige, speelveilige en groene omgeving als thuisbasis. Voorzien van klimplanten, groene hagen en een prachtige solitaire Nyssa (tupeloboom) die elk jaargetijde anders kleurt.

Dichtbij … alles wat je wenst

Een mooiere en rijkere plek dan 1221 is nauwelijks denkbaar. Nergens vindt u zo’n mooie mix van rust en groen enerzijds, en de levendigheid van de stad anderzijds. Bovendien hebt u alle faciliteiten in uw directe woonomgeving. Van scholen, winkels en de meubelboulevard tot de sportschool, buitenspeeltuinen en binnenspeeltuin Avontura. “Dichtbij alles”, noemen we dat.

Onderdeel van Nieuw Delft

1221 maakt deel uit van Nieuw Delft, de toekomst van de stad. Dit is een bijzonder stadsgebied naast de historische binnenstad en het nieuwe station. Deze centrale locatie resulteert in een nieuw dynamisch stadsgebied met nieuwe woningen, lokale bedrijvigheid, horeca, cultuur, een stadspark en een nieuwe gracht. Een ontmoetingsplek voor iedereen die wil wonen, werken, ontspannen, winkelen en reizen nabij het hart van Delft. 

Duurzaamheid troef

1221 wordt gebouwd volgens de laatste kennis en kunde op het gebied van energietransitie, klimaatadaptatie, biodiversiteit, schone mobiliteit en een circulaire economie. De bebouwing slaat zo een brug naar een nieuwe toekomst, waarin duurzaam samenleven met de natuur de standaard is. Zo gaan de woningen helemaal op in haar groene omgeving en worden ze voorzien van beplanting en huisvesting voor vogels, vleermuizen en insecten. Bovendien worden alle woningen voorzien van een regenton en worden er voorzieningen getroffen om na hevige regenval het water vertraagd af te voeren en/of een tijd te bergen, waarmee hittestress gereduceerd wordt en het water kan verdampen. 

Tip: samen groener

1221 maken we groen. En we stimuleren de woningeigenaren om dit voort te zetten én hetzelfde te doen. Bijvoorbeeld door de tuin zo groen mogelijk te houden en zo min mogelijk verharding aan te brengen, dus denk aan gras of grind. Daarmee is uw tuin tijdens de warme zomermaanden net een graadje koeler en biedt u plek aan de stadsdieren die de omgeving rijk is. Kies voor groenblijvende planten, maar ook voor bloeiende planten die aantrekkelijke zijn voor bijen en vlinders. En hou rekening met hoeveel water een plant vraagt. Door in de zomermaanden planten extra water te geven verspillen we onnodig veel water. Dus kies de juiste plant en geniet extra van uw tuin. 

En vallen er wat blaadjes af in de wintermaanden? Laat deze dan zeker liggen. Daar tussen schuilen insecten die vogels of egels gedurende de wintermaanden een waar feestmaal vinden.

Ga jij voor een autovrije toekomst in 1221?

Als inwoner van 1221 woont u zó centraal dat een (tweede) auto niet nodig is. Om die reden krijgt elke woning één parkeerplaats en worden er geen parkeervergunningen afgegeven. Zo draagt u bewust bij aan een toekomst waarin de auto een steeds kleinere rol krijgt. En met station Delft én een grote supermarkt op loopafstand is een auto überhaupt niet meer nodig. U geniet nog meer van het groene binnenhof.